söndag 31 juli 2011

Andra semesterveckan slut!!

Har tagit det mycket lugnt, suttit ute i trädgården och broderat samt lapat ljus. Solen lyser med sin frånvaro mestadels av tiden, men det har ju varit varmt! I torsdags var jag i Mörarp hos Åsa med Quiltpassion. Hon har/har haft rea! Mina fynd blev dessa:




Jag träffade även Birgitta Steen, som var nere och tillbringade en tid hos Åsa. Vi har inte träffats tidigare i IRL. Även Mats H var i butiken och quiltade sitt första lapptekniksarbete på "Rosa". Modigt, tycker jag!

Har även broderat vidare på min Down in the Garden. Snart färdig med fjärde blocket, så idag har jag använt ljuslådan min morfar gjort, för att rita det stora blocket i quilten! Vilket jobb i denna värme! Flugorna surrad runt mig hela tiden, kan de ha varit ute efter saltet i svetten ;o))? Så här såg det ut!


 
Ha en fortsatt trevlig kväll! I morgon bär det av till Helsingör.

söndag 24 juli 2011

Ofattbart

Mina tankar går till våra vänner i grannlandet! Det är så ofattbart det som hänt och det har tagit flera dagar att försöka förstå, men.... Jag förstår inte hur någon kan bli så innehållslös, att han kan döda en levande varelse, ungdomar på väg ut i ett vuxenliv, fulla av liv och framtidshopp. Att någon överhuvudtaget tror att han har rätt att göra det. Kommer säkert aldrig att förstå, men jag tänker på alla dessa, som förlorat någon nära och kär.

tisdag 19 juli 2011

Vad tiden går fort!

I torsdags var jag på Fredriksdalsteatern med några kära släktingar! En trevlig föreställning med mycket humor! Fredagen var den "Stora dagen D"! Semsterkänsla hela dagen och sedan en otroligt skön känsla när jag kom hem! Wow, sedan började det: Väla på lördagen, mor på söndagen, tygrea med kompisen på måndagen och sedan idag familjeutflykt till Malmö, 3/4 av familjen. Imorgon är det dags för läkarbesök med gamla mor! Visst är det underbart med semester, alla gulliga människor, som vill hjälpa till att fylla tiden, så jag inte blir en soffliggare!
Vilken tur att jag har min hobby att koppla av med, hade nog blivit tokig annars! Har gjort färdig block tre nu i min första försök att göra en bonad med broderier i blocket.
Bifogar lite bilder, för de som inte redan tröttnat på mitt blaj!





tisdag 12 juli 2011

Block nummer två har blivit klart!

Min 50%-iga sjukskrivning närmar sig sitt slut. Semestern börjar till helgen, bara två arbetsdagar kvar. Det skall bli riktigt, riktigt gott. Planerar att bara vara och ta dagen som den kommer, inga otrevliga måsten som skall skötas. Kommer att besöka en del kviltaffärer i södra Sverige, helt utan att shoppa! Tror ni jag kommer att hålla det löftet????? Mja.....
Har suttit ute i solen och broderat idag, härligt! Hunnit göra färdigt block nummer två. Jippi!


Touren pågår för fullt och det börjar bli lite spännande, nu när de närmar sig bergsetapperna! Mycket sytid!

onsdag 6 juli 2011

Hipp hurra!

Arbetar för tillfället 50% och försöker tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus! KM skulle säkert önska att jag rensade ogräs, men föredrar att handsy, så nu har jag äntligen fått första blocket av min blivande väggbonad.


Det har varit riktigt roligt! Ser nu fram till min semester, som börjar om en vecka, För min del är det fyra arbetsdagar som gäller!